Met veel vreugde geef ik leiding aan twee Duitse leesclubs. De eerste is in januari 2016 van start gegaan en de tweede in april 2017.

 

 

De leden lezen niet allen hetzelfde boek, zoals bij veel andere leesclubs, maar iedereen is vrij om zelf een Duitstalig boek te kiezen en het aan de anderen voor te stellen. Van thriller tot liefdesroman, van biografie tot reisverslag - alle genres en auteurs  zijn welkom! 

 

 

Op deze manier kan ieder lid eigen literaire voorkeuren volgen en tegelijkertijd met boeken in aanraking komen die hij/zij zelf niet gekozen zou hebben. De gesprekken die op de introductie van de boeken volgen, zijn dan ook altijd inspirerend en dagen de leden uit hun eigen grenzen te verleggen. Daarnaast wordt er ook veel gelachen en is het juist de combinatie van diepgang en luchtigheid die de charme van de clubs uitmaakt. De voertaal is Nederlands.

 

 

 Als iemand een keer geen tijd heeft gehad een nieuw boek te lezen, is dat uiteraard niet erg. Luisteren en vragen stellen kan altijd. De Bibliotheek Reuver streeft ernaar de collectie van Duitstalige boeken continu uit te breiden, maar reeds nu is het mogelijk Duitstalige boeken uit andere bibliotheken te lenen. De voorraad waaruit we kunnen putten is dus redelijk groot. 

 

Bij de Duitse Leesclub II is nog een plekje vrij. Mogen we u binnenkort verwelkomen?

Waar: In de onmiddellijke nabijheid van de Bibliotheek Reuver

Wanneer: Iedere laatste dinsdag van de maand

Tijdstip: 18:30 tot 20:00

Kosten: 3 Euro per keer

Update: De Duitse Leesclub II is compleet.